ΑΡΚΑΣ ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΙΚΟ
SUPER FOOD | Συμπλήρωμα Διατροφής

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ:
Ο ισχυρισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για το ελαιόλαδο το οποίο περιέχει τουλάχιστον 5 mg υδροξυτυροσόλης και παραγώγων της (π.χ. σύμπλοκο ελαιοευρωπαΐνης και τυροσόλης) ανά 20 g ελαιολάδου. Για να χρησιμοποιήσω ο ισχυρισμός αυτός, θα πρέπει να παρέχεται στην καταναλωτή η πληροφορία ότι τα ευεργετικά αποτελέσματα γίνονται με την ημερήσια πρόσληψη 20 g ελαιολάδoυ.
Πολυφαινόλες ελαιολάδου Οι πολυφαινόλες ελαιολάδου βοηθούν στην προστασία των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες.
Ο ισχυρισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για ελαιόλαδο που περιέχει τουλάχιστον 5 mg υδροξυτυροσόλης και των παραγώγων του (π.χ. σύμπλοκο ελαιευρωπαΐνης και τυροσόλης) ανά 20 g ελαιολάδου. Για να χρησιμοποιηθεί αυτός ο ισχυρισμός, θα πρέπει να παρέχεται στον καταναλωτή η ενημέρωση ότι τα ευεργετικά αποτελέσματα εξασφαλίζονται με την ημερήσια πρόσληψη 20 g ελαιολάδου.
Εφημερίδα EFSA αριθ. Σχετικός αριθμός καταχώρισης στον ενοποιημένο κατάλογο που υποβλήθηκε στην EFSA για αξιολόγηση:
2011·9(4):2033
1333, 1638,
1639, 1696,
2865

Health Benefits
ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΕΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ

Προστασία του καρδιακού συστήματος.
Το ελαιόλαδο έχει καρδιοπροστατευτικά οφέλη λόγω της ισχυρής αντιοξειδωτικής του δράσης που βοηθάει στον καθαρισμό των λιπιδίων από τις αρτηρίες. H χρόνια έκθεση σε χαμηλές δόσεις αντιοξειδωτικών/αντιφλεγμονωδών ουσιών, όπως η ελαιοκανθάλη που περιέχεται στο ελαιόλαδο, προσφέρει προστασία έναντι των καρδιαγγειακών παθήσεων.
Σακχαρώδη Διαβήτη
Προστασία από την εμφάνιση Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2, βοηθώντας στη μείωση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα.
Αρθρίτιδα
Συμβολή στην πρόληψη και αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και άλλων τύπων φλεγμονωδών αρθριτιδών καθώς μειώνει τη σύνθεση μονοξειδίου του αζώτου, το οποίο σχετίζεται με την καταστροφή των χόνδρων. Υπάρχουν αρκετές ενδείξεις πως από μόνο του το ολεϊκό οξύ που βρίσκεται σε πληθώρα στο ελαιόλαδο μειώνει τους δείκτες φλεγμονής όπως η C-αντιδρώσα πρωτεΐνη.
Μείωση της Χολυστερόλης
Συμβολή στη μείωση των επιπέδων LDL χοληστερόλης και στην αντιμετώπιση της αθηροσκλήρωσης ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην αύξηση των επιπέδων HDL χοληστερόλης.
Βιταμίνη E
Προστασία από το οξειδωτικό στρες καθώς το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε.